Włoszczyzna

Nasza włoszczyzna jest starannie pakowana, aby zachować jej świeżość i smak. Wykorzystujemy tylko najświeższe warzywa, które są uprawiane na naszym własnym gospodarstwie. Oferowana włoszczyzna jest idealna do przygotowania zup, sałatek i wielu innych potraw. Dzięki naszej włoszczyźnie, Twoje dania będą pełne smaku i aromatu. Zapewniamy, że jest ona wolna od sztucznych dodatków i konserwantów.

 

Włoszczyzna z lokalnych upraw

Nasza włoszczyzna pochodzi wyłącznie z lokalnych upraw, co gwarantuje jej świeżość i najwyższą jakość. Wspieranie lokalnych producentów ma wiele zalet. Przede wszystkim, pomaga w rozwoju lokalnej społeczności i gospodarki. Ponadto, kupując produkty lokalne, przyczyniamy się do ochrony środowiska, ponieważ skracamy dystans, który muszą pokonać produkty, aby dotrzeć do konsumenta. W ten sposób, zyskujesz nie tylko produkt najwyższej jakości, ale również przyczyniasz się do poprawy stanu środowiska i wspierasz lokalną społeczność.

warzywa w misce

Włoszczyzna dla klientów hurtowych

Sprzedajemy włoszczyznę klientom hurtowym. Dostarczamy ją do sklepów, które oferują swoje produkty osobom prywatnym, a także restauracjom i zakładom przetwórstwa. Zaopatrujemy takie firmy w dowolne ilości włoszczyzny. Wszystkie szczegóły zamówienia ustalamy indywidualnie – zarówno jeśli chodzi o jego wielkość, jak i sposób transportu.

Duże zamówienia mają wiele zalet. Pozwalają one na zmniejszenie kosztu jednostkowego, co dla naszych klientów wiąże się z możliwością nałożenia znacznie większej marży. Są one realizowane bardzo sprawnie – zwykle podczas jednego transportu dużym samochodem przystosowanym do przewozu żywności.

Pakujemy nasze produkty w różne opakowania. Możemy przygotować kompletne pęczki włoszczyzny lub dostarczyć większe ilości poszczególnych warzyw luzem. Wszystko zależy od tego, w jaki sposób chcesz wykorzystać zamówione u nas produkty.

Włoszczyzna bez dodatku sztucznych substancji

Jakość warzyw ma dla nas ogromne znaczenie. Z tego powodu oferujemy wyłącznie produkty, które wzrastają w kontrolowanych warunkach. Nie stosujemy szkodliwych substancji chemicznych, które mają za zadanie przedłużyć trwałość warzyw oraz poprawić ich wygląd. U nas zakupisz włoszczyznę w różnych rozmiarach – dobierzemy je do planowanego wykorzystania.

Samodzielnie uprawiamy włoszczyznę, dlatego mamy wpływ na przebieg produkcji. Zbieramy warzywa w momencie, w którym smakują najlepiej. Przechowujemy je w taki sposób, by nasi klienci mieli dostęp do świeżych produktów również poza sezonem letnim. Korzystamy m.in. ze szklarni, dzięki czemu włoszczyzna jest dostępna też wczesną wiosną i późną jesienią.

Dlaczego warto postawić na naszą włoszczyznę?

Nasza włoszczyzna to:

  • doskonały smak – wynika to z warunków, w których wzrasta,
  • dokładnie wyselekcjonowane warzywa – dobieramy ich wielkość w zależności od tego, czy mają zostać od razu przetworzone, czy sprzedane klientom detalicznym,
  • brak szkodliwych substancji chemicznych – stawiamy na naturalną uprawę,
  • wszystkie warzywa, które są potrzebne do przygotowania bulionu,
  • rośliny wzrastające w okolicach – korzystamy z oferty lokalnych rolników,
  • źródło wielu cennych składników odżywczych, które wpływają na ludzkie zdrowie,
  • niska cena – zwłaszcza w przypadku większych zamówień,
  • podstawowy asortyment sklepów i składnik wykorzystywany w lokalach gastronomicznych, z którymi współpracujemy,
  • świeże warzywa, które trafiają do klienta w jak najkrótszym możliwym czasie.

Dbamy o jakość i dostępność naszych warzyw. Dzięki temu mamy wielu klientów, z którymi współpracujemy od lat. Dostarczamy im włoszczyznę, z której powstają pyszne dania – serwowane w restauracji, garmażeryjne lub gotowane w prywatnych kuchniach.

Do czego można wykorzystać naszą włoszczyznę?

Włoszczyzna jest bardzo ważnym elementem wielu dań. Wykorzystuje się ją nawet tam, gdzie nie jest widoczna gołym okiem. Stanowi bowiem podstawę bulionu warzywnego. Bez niej nie da się ugotować pysznego rosołu.

Z włoszczyzny korzysta się do przygotowywania:

  • bulionów i wywarów – włoszczyzna jest idealną bazą do przygotowania bulionów. Można ją gotować z mięsem (np. kurczakiem, wołowiną) lub bez niego, tworząc aromatyczny wywar warzywny,
  • zup – włoszczyzna jest kluczowym składnikiem wielu zup, takich jak jarzynowa, pomidorowa, barszcz czerwony, kapuśniak czy ogórkowa. Dodaje bogactwa smaku i wartości odżywczych potrawom,
  • sosów – włoszczyzna może być wykorzystana do wzbogacenia smaku sosów, zarówno mięsnych, jak i warzywnych. Przykładem może być sos pieczeniowy, pomidorowy czy beszamelowy,
  • gulaszy i potrawek – dodanie włoszczyzny do gulaszy i potrawek mięsnych sprawia, że potrawy są bardziej aromatyczne i bogate w smaku. Włoszczyzna dobrze komponuje się z różnymi rodzajami mięsa, takimi jak wołowina, wieprzowina czy drób,
  • sałatek – poszczególne warzywa z włoszczyzny można wykorzystać w sałatkach, zarówno surowych, jak i gotowanych. Przykładem jest sałatka jarzynowa, gdzie warzywa są łączone z majonezem,
  • puree – warzywa z włoszczyzny, takie jak marchew, seler czy pietruszka, można ugotować i zblendować na puree,
  • zapiekanek – włoszczyzna może być składnikiem różnorodnych zapiekanek warzywnych lub mięsnych, dodając im wartości odżywczych i aromatu,
  • farszów – włoszczyzna, szczególnie po drobnym posiekaniu lub starciu, może być dodawana do farszów do pierogów, krokietów, naleśników czy pasztecików,
  • past i smarowideł – włoszczyzna, po ugotowaniu i zmiksowaniu, może być użyta do przygotowania past warzywnych do smarowania pieczywa.

Włoszczyzna jest też ważnym elementem ryby po grecku, która pojawia się na polskich stołach zwłaszcza podczas Bożego Narodzenia. To właśnie z warzyw tarkowanych na dużych oczkach przygotowuje się mieszankę, w której umieszcza się kawałki ryby.

Zachęcamy do kontaktu z nami i złożenia zamówienia. Zadbamy o to, by trafiły do Ciebie warzywa świeże, jakościowe i pełne smaku. Wspólnie ustalimy również cenę i termin oraz sposób transportu. Zapraszamy do współpracy z naszą firmą!


wloszczyzna-01
wloszczyzna-02
wloszczyzna-03
wloszczyzna-04