Przecier ogórkowy – producent

Do produkcji przecieru ogórkowego wykorzystujemy wyłącznie ogórki kiszone, które sami uprawiamy i przetwarzamy. Dzięki temu mamy pełną kontrolę nad jakością surowca, co przekłada się na wyjątkowy smak naszego przecieru. Jest to produkt naturalny, bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników. Jego wyjątkowy smak i aromat to zasługa tradycyjnej receptury, którą doskonalimy od lat. Przecier ogórkowy to doskonały dodatek do wielu potraw, nadaje im wyjątkowego charakteru i świeżości.

Jakość i świeżość

Stawiamy na jakość i świeżość oferowanych produktów. Przecier ogórkowy produkowany jest z ogórków kiszonych, które uprawiamy na własnym gospodarstwie. Dzięki temu mamy pewność, że są one wolne od szkodliwych substancji i spełniają najwyższe standardy jakości. Starannie kontrolujemy cały proces produkcji, od zbioru owoców, przez ich przetwarzanie, aż po pakowanie gotowego produktu. Produkty posiadają atesty potwierdzające ich jakość, a nasza firma jest laureatem wielu nagród i wyróżnień w branży przetwórstwa owoców i warzyw. Dzięki temu możemy z dumą powiedzieć, że nasz przecier ogórkowy to produkt najwyższej jakości, który zadowoli najbardziej wymagających smakoszy.

przecier ogórkowy

Jak powstaje nasz przecier ogórkowy?

Przecier ogórkowy wymaga zastosowania kilku różnych procesów, które pozwalają na uzyskanie odpowiedniego smaku i konsystencji gotowego produktu. Produkcja tego wyrobu przebiega w następujący sposób:

  1. Wybór ogórków – wybieramy świeże, dojrzałe warzywa. W przypadku przecieru można zastosować również te zbyt duże, by umieścić je w małych opakowaniach ogórków kiszonych i małosolnych. W ten sposób ograniczamy straty i maksymalnie wykorzystujemy dostępną żywność.
  2. Krojenie – wykorzystujemy maszyny, dzięki którym możemy dzielić ogórki na mniejsze fragmenty szybciej. Początkowo kroimy je na dość duże części, a następnie blendujemy.
  3. Pasteryzacja – w przypadku przecierów ogórkowych z dłuższym terminem przydatności do spożycia konieczne jest ich poddanie procesowi pasteryzacji. Pozwala on na wyeliminowanie mikroorganizmów, które mogłyby powodować szybkie psucie zblendowanych warzyw.

Na koniec pakujemy przecier do mniejszych opakowań. Oferujemy takie produkty w różnych pojemnościach. U nas można zamówić m.in. niewielkie saszetki, które sprawdzą się doskonale w przypadku sklepów kierujących ofertę do klientów detalicznych.

Ogórki ze sprawdzonego źródła

Na jakość przecieru ogórkowego wpływa przede wszystkim to, skąd pochodzą ogórki i jak były uprawiane. Dokładnie kontrolujemy ich jakość i warunki panujące w gospodarstwie. Nie stosujemy sztucznych substancji, które mają za zadanie poprawić właściwości warzyw czy ich wygląd. Stawiamy na naturalne, tradycyjne metody, dzięki którym nasze przeciery smakują jak w domu.

Korzystamy z naszych ogórków kiszonych. Słyniemy w nich w całej okolicy, co ma związek z wykorzystywanymi przez nas tradycyjnymi recepturami. Do produkcji przecieru używamy przede wszystkim dużych warzyw, których nie można spożytkować w inny sposób. Nadają się doskonale w tym celu – mają mało skórki i dużo soczystego miąższu.

Gotowy przecier jest pełen smaku, na który składają się zarówno jakościowe ogórki, jak i przyprawy – sól, pieprz, czosnek i zioła. Dzięki temu stanowią one doskonałą bazę do zup i sosów. Nie wymagają wielu dodatków, by mogły smakować świetnie w nawet najbardziej skomplikowanych daniach.

Przecier ogórkowy dla klientów hurtowych

Współpracujemy z klientami hurtowymi. Zaopatrujemy sklepy, zakłady przetwórstwa oraz lokale gastronomiczne. Możliwość zamówienia u nas bardzo dużych ilości przetworów ogórkowych pozwala na uzyskanie niezwykle atrakcyjnej ceny. Sprzedajemy nasze wyroby w różnych opakowaniach – niewielkich saszetkach, które można zaoferować klientom detalicznym, a także dużych wiaderkach.

Z wieloma klientami współpracujemy od dłuższego czasu. Dzięki temu możemy zaoferować im atrakcyjne zniżki i zapewnić, że dany produkt będzie dostępny w konkretnym terminie w zamówionej ilości. Wszelkie szczegóły ustalamy indywidualnie. Dbamy o sprawny kontakt, by klienci mogli bez problemu dopytać nas o ważne kwestie czy złożyć kolejne zamówienie.

U nas można znaleźć również kapustę kiszoną od producenta. Ona także jest dostępna w ilościach hurtowych i w różnych typach opakowań. Przetwarzamy ją w naszym zakładzie bez dodatków konserwantów.

Do czego można wykorzystać nasz przecier ogórkowy?

Nasz przecier ogórkowy to ważny element kuchni polskiej. Wykorzystuje się go do tworzenia bardziej skomplikowanych potraw, takich jak:

  • zupa ogórkowa – przecier ogórkowy jest idealny jako baza do tradycyjnej zupy ogórkowej. Wystarczy dodać bulion, ziemniaki, marchew, koperek i śmietanę, aby uzyskać aromatyczną potrawę,
  • sosy i dipy – przecier ogórkowy można wykorzystać do przygotowania różnorodnych sosów i dipów, takich jak tzatziki czy sos koperkowo-ogórkowy. Wystarczy dodać jogurt, czosnek, koperek i przyprawy,
  • marynaty – przecier ogórkowy niekiedy jest dodawany również do marynat do mięs i ryb. Nadaje im delikatny, świeży smak i sprawia, że mięso staje się bardziej soczyste,
  • sałatki – np. mieszanka przecieru ogórkowego z oliwą z oliwek, octem, solą i pieprzem. To lekki, orzeźwiający dressing do sałatek,
  • farsze do naleśników i pierogów – przecier ogórkowy może być składnikiem farszu do naleśników i pierogów, dodając im świeżości i wyrazistego smaku,
  • kanapki i wrapy – niektórzy decydują się na użycie przecieru jako smarowidła na kanapki i wrapy, zamiast tradycyjnego masła czy majonezu. Dodaje to lekkości i orzeźwiającego smaku,
  • chłodniki – przecier ogórkowy może być podstawą do przygotowania różnych chłodników. Wystarczy dodać kefir, jogurt, koperek, szczypiorek i inne ulubione składniki.

Nasz przecier ogórkowy jest też wykorzystywany przez wiele firm do tworzenia innych przetworów. Można go dodać do kiszonych i marynowanych warzyw czy gotowych sałatek. Wchodzi w skład wielu wyrobów garmażeryjnych, które są dostępne w sklepach spożywczych.

To, w jaki sposób będzie wykorzystywany gotowy przecier ogórkowy, w dużej mierze wpływa na sposób jego pakowania. Jeśli produkt ma od razu zostać przetworzony i użyty do produkcji garmażerki, dostarczamy go w większych opakowaniach. Szczegóły ustalamy bezpośrednio z klientem w trakcie składania zamówienia.