Warzywa – producent

Oferujemy szeroki asortyment produktów, które są wytwarzane z najwyższej jakości surowców pozyskiwanych z naszego gospodarstwa rolnego. Oferta obejmuje kapustę kiszoną, która jest przygotowywana według tradycyjnej receptury, gwarantując jej wyjątkowy smak i aromat. Oferujemy również ogórki kiszone, które są starannie wybierane i przetwarzane, aby zapewnić ich chrupkość i intensywny smak. Dodatkowo, w naszej ofercie znajduje się przecier z ogórków, który jest idealnym dodatkiem do wielu potraw, nadając im wyjątkowy charakter. Na koniec, oferujemy świeżą włoszczyznę, która jest niezbędnym składnikiem wielu tradycyjnych polskich potraw. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane zgodnie z najwyższymi standardami jakości, co potwierdzają posiadane przez nas atesty.

Jakościowe warzywa prosto od producenta

Oferujemy jakościowe warzywa prosto od producenta. Kontrolujemy ich skład i warunki wzrostu na każdym etapie. Dbamy o to, by zbierane plony cechowały się odpowiednią wielkością i smakiem. U nas przetwarzane są wyłącznie najwyższej jakości produkty, które pozwalają na uzyskanie wyrobów spożywczych cenionych przez restauracje i dystrybutorów żywności.

Stawiamy na odpowiednią jakość zarówno jeśli chodzi o kiszonki, jak i świeże warzywa. Producent musi bowiem dbać o to, by spełniały one nie tylko indywidualne wymagania, lecz także obowiązujące normy.

Kiszonki warzywne tworzone z zastosowaniem tradycyjnych metod

Na rynku znaleźć można kiszonki warzywne, do których dodaje się konserwanty i substancje powodujące sztuczny proces fermentacji. Nasza firma stawia na tradycyjne metody, które stosowało się wiele lat temu. Przygotowujemy kiszonki warzywne w sposób zgodny z przepisami naszych babć. Nie dodajemy do nich żadnych sztucznych i zbędnych substancji, jak np. konserwanty. U nas można kupić gotowe produkty o głębokim, tradycyjnym smaku.

Dostępne kiszonki warzywne są poddawane naturalnej fermentacji. Aby mogła ona zajść, konieczne jest poddanie ich działaniu dużej ilości soli. W wyniku działania naturalnych bakterii powstaje charakterystyczny, kwaśny smak, a świeże warzywa stają się miększe. Proces fermentacji trwa od 1 do 3 tygodni, dlatego przed złożeniem bardzo dużego zamówienia należy upewnić się, że dysponujemy odpowiednią ilością produktu.

Kwaszonki od producenta w ilościach hurtowych

Jeśli chodzi o kwaszonki, producent Przetwórnia Owocowo-Warzywna „Irena” zapewnia takie produkty w ilościach hurtowych. Zaopatrujemy przede wszystkim duże firmy, które korzystają z naszych wyrobów do przygotowywania bardziej złożonych dań lub ich sprzedaży klientom detalicznym. Współpracujemy m.in. z:

  • firmami odpowiedzialnymi za catering dietetyczny i okolicznościowy,
  • sklepami – zarówno dużymi supermarketami, jak i niewielkimi prywatnymi punktami,
  • restauracjami, barami i innymi punktami gastronomicznymi,
  • stołówkami, punktami pomocy społecznej,
  • firmami wykorzystującymi nasze kiszonki do produkcji dań gotowych – bigosu w słoiku, krokietów, pierogów itd.

U nas można zamówić bardzo duże ilości kwaszonek w atrakcyjnych cenach. Wszelkie szczegóły dotyczące zamówienia ustalamy indywidualnie, włącznie z kosztem i sposobem transportu. Z wieloma klientami prowadzimy stałą współpracę od lat. Mogą oni korzystać z atrakcyjnych rabatów lub zamawiać dowolne ilości kiszonek z odpowiednim wyprzedzeniem. Zapewniamy sprawny kontakt, dzięki czemu można bez problemu ustalić z nami szczegóły kolejnego zamówienia.

Kiszonki o doskonałym smaku i właściwościach

Nasze kiszonki warzywne muszą smakować idealnie. W ciągu wielu lat działalności wypracowaliśmy metody pracy, dzięki którym możemy przygotowywać produkty o doskonałej jakości, trafiające w gusta nawet najbardziej wymagających klientów. Stosujemy nie tylko sprawdzone składniki, lecz także technologie, które przyspieszają pracę, nie wpływając negatywnie na skład i jakość gotowych produktów.

Dla nas niezwykle istotne jest również zachowanie odpowiedniej zawartości składników odżywczych w kiszonkach. Naturalna fermentacja jest jednym z nielicznych sposobów przetwórstwa żywności, który pozwala na utrzymanie odpowiednich właściwości surowych warzyw. Spożywanie kiszonek uchodzi również za bardzo zdrowy nawyk. Podczas naturalnych procesów fermentacji wytwarzają się bowiem probiotyki, które mogą wspierać pracę układu trawiennego.

Same warzywa wykorzystywane do tworzenia kiszonek również zawierają wiele cennych substancji odżywczych. Mowa tu przede wszystkim o witaminach. Ich bogatym źródłem jest zarówno kapusta, jak i ogórki i wszystkie inne dodatki – żurawina, marchewka itd. Dbamy o to, by zachować wysoką zawartość tych składników odżywczych w gotowym produkcie.

Nie tylko kiszonki warzywne

Nasza firma zajmuje się produkcją nie tylko kiszonek warzywnych, lecz także świeżej włoszczyzny. Jest ona wykorzystywana zarówno do przygotowywania bulionów stanowiących bazę do zup, jak i różnych dań. Oferujemy marchewkę, por, seler, pietruszkę oraz cebulę. Dostarczamy takie warzywa w pakietach oraz pojedynczo – w ilościach hurtowych.

Z naszej włoszczyzny powstają różnego rodzaju farsze, elementy zup, zalewy itd. Dostarczamy je firmom zajmującym się dalszym przetwórstwem warzyw lub ich sprzedażą klientom detalicznym. Gwarantujemy, że włoszczyzna z naszego asortymentu jest zawsze świeża. Ma to ogromne znaczenie zwłaszcza wtedy, gdy ma być przeznaczona do dalszej sprzedaży, zamiast szybkiego przetworzenia w inny produkt.

Zachęcamy do kontaktu z naszą firmą w celu złożenia zamówienia. Nasi specjaliści przedstawią również dodatkowe informacje na temat dostępnych produktów i ich cen. Do każdego zamówienia podchodzimy indywidualnie. Oferujemy włoszczyznę nie tylko w sezonie letnim – korzystamy ze szklarni i metod przechowywania, które pozwalają na dostarczanie świeżych warzyw również w trakcie innych miesięcy.